torsdag, juni 29, 2006

Kajak från trampolin? Only in Japan

onsdag, juni 28, 2006

Runt Kungsholmen med ny paddel


Paddlade runt kungsholmen inklusive lilla essingen och långholmen, se kartan nedanför. Min paddel hade äntligen anlänt från Kanuk och det var därför premier. Padeln som är av vingmodel och mycket trevlig, skilnaden är stor mot de vanliga paddlarna jag använt. Modellen heter 510 Paddel "Kanuk wing" och det går att läsa mer samt beställa här.






Paddelsträckan

Kajaker från Stadium

Såg att Stadium börjat sälja kajaker. Den första är en "brandad" Point 65, men inte av den nya modellen(!), till det trevliga priset 9999kr, och då ingår flytväst, kapell, padell, väska samt lite mer prylar. Jag gillar speciellt att man får med fästen för att kunna sätta upp kajaken på väggen, en självklarhet för alla antusiaster.
De andra två andra är vanliga pointar av modellerna Crunsh rocker samt picnic, dessa två kostar 13399 respektive 10399, vilket är väldigt intressant då de går att köpa via point 65 för ca 2000 respektive 1500 kr mindre.
Kontentan är alltså att man kan få en förra årets point 65, vilken inte var lika hyllad som t.ex. XP eller andra nyare modeller eller så kan man slå till och köpa någon av de nyare modellerna till ett duktigt överpris.

Att stadium börjar sälja kajaker är positivt och i rätt riktining om man vill att paddling ska bli en folksport, att däremot sälja gamla samt dyrare kajaker är inte lika imponerande.
Läs mer om kajakerna på stadiums hemsida, här och här.


Everest V41 eller gammal Point 65?

tisdag, juni 27, 2006

Surfski i en butik nära dig




Surfskin har inte riktigt slagit igenom i sverige. I Nya Zeeland, Australien och Sydafrika däremot har de funnits länge, både som redskap i livräddarbranchen och sedmera som ren tävling. Det är därför mycket roligt att Point 65 tagit fram en model.
Priset ligger på 15900 och då får man en 40 cm bred, 615 cm lång (samma längd som Type R) och 17 kg tung surfski. Ska defenitivt försöka provpadla inom snar framtid.

Mer info om finns här.
Späckhuggare VS Kajak

Det sjukaste är att han rollar upp som ingeting efteråt.
Uppdaterat Detta är en reklamfilm för powerade, alltså är den inte riktig.

Arnström har testat Type R


arnstrom.org finns nu en test av Reval Extrems "Subaru"-kajak; Type R. Kajaken är extrem både i pris och längd; 34500 kr för 615 cm kajak.
Testet är som vanligt på denna sida mycket omfatande.



Foto: Arnstrom.org

måndag, juni 26, 2006

Lite bilder


Svennes Najad brevid gittan i sin XP

Gittan paddlar en Point 65 XP


Min far lyfter upp sin X-Factor från Paddlingperfection på en klipphäll.

Paddelspotting i Tylösand

Har varit nere i Tylösand över helgen, tyvärr ingen kajak med då målet var att fira midsommar. Längs med Hallands kust är förhållanden goda för paddling (För den som nu skulle ha missat det).
Ska försöka få med kajaken ner helgen 15-16 juli med planer på att surfa lite då det finns flera vikar och bra med vågor.
Måste dock köpa ett nytt kapel då mitt nuvarande inte sluter helt tätt, nedanstående modell i neopren med nylontub ligger högt på önskelistan. Länk tips: www.arnstrom.org

Mycket bra sida om motionspaddling och padling med havskajaker. Test av kajaker och padlar samt information om teknik.

onsdag, juni 21, 2006

2006-06-20 Kungsholmen runt

Skvätte på runt kungsholmen idag, fick ont i axeln i slutet och var tvungen att paddla väldigt sakta resten av turen. Hade konstant motvind och regn vilket är lustigt när man padlar runt en ö, bra för den mentala träningsbiten å andra sidan.

Hittade http://www.paddelbranschen.se/ idag, vet inte om det är en ny organisation men intiativet är ju bra.

2006-06-18 Kungsholmen runt

Paddlade träningsrundan runt kungsholmen i bra tempo. Lyckades bli påkörd av en liten motorbåt, gick bra men då var båten liten och gick sakta. Hade mycket god marginal till andra båtar resten av turen