måndag, februari 05, 2007

Nyheter från Point 65

Det var länge sedan jag skrev om nya kajaker, nu har dock Point 65 kommit med tre nya skapelser.

Den första är Sea cruiser som är en långfärds/expeditionskajak. Kajaken, som är gjord i polyethen, mäter 525 cm på längden och 58 bredden och har en vikt på 25 kilo. Varken måtten eller den beskrivning som finns på hemsidan skvallrar om några nyheter.
Sea Cruiser har för- och akterskott samt två fikaluckor baktill, på fördäck finner man de karakteristiska linjerna som möjliggör en snävare paddelföring. Sittbrunnen är av ”key-hole” modell.
Undrar lite över varför Point 65 väljer att ta fram denna kajak som ligger mellan XPn och SeaRover, men i plast istället för glasfiber. Priset, på 13999 eller 14999 om man vill ha skedda, är dock betydligt lägre än de 20000 kr man får langa upp för en SeaRover eller 16900 för en XP i standardutförande.
Kajak nummer två är en rekretionskajak vid namn Nemo. Nemo är tänkt för kortare utflykter som t.ex. vid fiske. Kajaken är 350 cm och 63 bred vilket gör den till den kortaste kajaken i Point 65s flotta.
Tidigare var det Picnic som hade denna position men här tar Point 65 yttligare ett steg mot "bad och lek" paddlarna. Kajaken har stor sitbrun och som extra tillval finns akterskott. Priset är 4995 eller 5999 om man vill ha akterskott.Den sista kajaken är en nyhet för Point 65 och i viss mån även för kajakutbudet i stort. Denna kajak med det kaxiga namnet Fasthing, är en motionskajak som skiljer sig från övriga motionskajaker. Detta genom att inte ställa samma krav på balans.
Point 65 lovar att Fasthing ska vara lika stabil som en havskajak men med samma faregenskaper som en racer. En bredd på 60 cm förklarar stabilitetn men hur Point 65 får ihop resterande del av ekvation är oklart. Hoppas att kunna provpaddla denna kajak så fort Point 65 öppnar sin butik vid pampas marina.
Kajaken är 470 cm lång och väger 16 i standardutförande eller 14 i epoxy. Sittbrunnen är stor och hindrar därför inte knänas rörelser.
Priset är 16.995 för standardvarianten eller 21.495 för lättviktaren i epoxy.


Inga kommentarer: