tisdag, mars 27, 2007

wintertime the roughest time

Nu när isen börjat försvinna ökar möjligheterna att åter paddla. Vattentemperaturen är fortfarande riktigt låg och risken för hypotermi är hög om man hamnar i vattnet.
Tjörns kajakklubb har skrivit en pelagogisk text om vad man bör tänka på om man ska ge sig ut vintertid.

Länk

måndag, mars 26, 2007

Pampas kajak


Det verkar som att point 65 utökar sin butik i Pampas marina. Den 1/4 öppnar Pampas kajak som kommer vara en helt ny butik placerad på vattnet.

En trevlig nyhet är att det kommer vara möjligt att provpaddla kajaker även vintertid då hamnbassängen är isfri året runt, om detta även betyder att öppetiderna kommer bli liknande de på Points butik på Styrmangatan (dvs året runt, vardagar plus lärdag) är oklart.

Sortimentet är också utbreddat och innehåller nu fler kajaker än enbart Point 65, bla Current Designs, Seaward och Nigel Foster är representerade.

Mycket roligt att kajakverksamheten i Stockholm expanderar, vilket kan tolkas som att paddlandet växer. Kul att Point 65 nu på allvar utmanar grannarna på Svima sport.

fredag, mars 23, 2007

Sjukt snygga träkajaker




Får nog revidera mina uppfattningar om hur snygga kajaker ser ut.

Dessa träkajaker är otroligt snygga, måste vara närvöst att paddla. Länk

torsdag, mars 22, 2007

Tragisk olycka på Vännern

I förra veckan inträffade en mycket tragisk olycka där en paddlare omkom på vännern, här finns ett pressmedelande från karlstads multisportklubb som redogör för olyckan.

Björn Thomassons hemsida pågår det en diskussion som utifrån händelsen tar upp säkerhetsfrågor.
I diskussionen finns det flera mycket bra utalanden om vad man kan göra för att förbätra säkerheten när man paddlar. Länk till sidan

onsdag, mars 21, 2007

Syns du så finns du




Att bli sedd när man paddlar är viktigt. Under våren är konkurensen om vattnet låg men ju varmare det blir desto fler båtar blir det, en bra lösning är en sk paddelvimpel.

Vimpeln fästs på akterdäck och påminner om en sådan som barn har på cyklar, fast kortare.
Padlesidan.no har skrivit om denna smarta ide och den går att köpa på bla swima i stockholm (klicka här för att komma till swimas webshop)

torsdag, mars 15, 2007

Direkt från Vildmarksmässan

Bloggar idag direkt från Vildmarksmässan. Som jag tidigare påpekat finns det inte allt för mycket nyheter. Dock har Row Skandinavia tag fram en nya, mer sportinriktat, roddbåt. Ser riktigt rolig (läs snabb) ut.
Mer nyheter kommer under dagen.

Uppdaterat
Efter vissa problem med krånglande dator kommer nu äntligen lite mer nyheter.
Skim har tagit hit sin Dex (denna mindre av deras två modeller) med den nya, stora sitbrunnen. I övrigt är det samma kajak som tidigare.
Point 65 har tyvär inte tagit med Fasthing, dock finns den nya Picnic här. Picnic är precis som den beskrivs på hemsidan; en kort och stabil kajak för hemmaturerna.
Märket kanuk som jag skrivit om tidigare har tagit fram nya flytvästar, Kanuk själva finns inte här dock är flera av utsällarna återsäljare.

Bilder från mässam kommer under morgondagen.